maandag 6 april 2015

Sambal maken

Vandaag sambal Badjak gemaakt. Het recept stond in het blad van een bekende supermarkt.
De eerste poging was meer een saus dan sambal. Ik had er teveel kokosmelk door gedaan Desondanks smaakt ie toch wel.
Tweede poging is beter gelukt. Volgens de experts Marcel en Marionne smaakt ie prima.
De potjes staan af te koelen en straks krijgen ze nog een etiketje. Homemade Badjak van Geertje

Today I made sambal Badjak. The recipe was in the leaf of a well-known supermarket.
The first attempt was more than a sauce sambal. I had too much coconut milk done Nevertheless he surely tastes.
Second attempt was more successful. According to the experts  Marcel and Marionne he tastes fine.
The jars are cool and they will soon get a label. Homemade Badjak by Geertje


  Voor diegene die het ook eens willen maken volgt hier het recept.

  10 grote rode pepers zonder zaadlijsten
  2 uien, grof gesneden
  4 teentjes knoflook
  30gr verse gember
  2 el zonnebloemolie
  10 gram trassi
  1 el donkere basterdsuiker
  pakje kokosmelk 200 ml
  1 el tamarindepasta
  1 el citroensap

  keukenmachine en 2 schone jampotten met deksel.


  Pepers, uien , knoflook en gember pureren in de keukenmachine tot een fijne pasta
  Olie in de wok verhitten en de pasta met de trassi en de suiker fruiten +/- 5 min.
  Kokosmelk, tamarindepasta en citroensap toevoegen en aan de kook brengen. Zachtjes koken tot de   olie boven komt drijven. Schep de warme sambal in de potjes. Goed sluiten en omgekeerd ong. 15    min. afkoelen Keer de potten en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
  Ongeopend is de sambal 4 weken houdbaar. geopende potjes binnen een week opmaken.

For those who also want to make it  here is the recipe.

   10 large red chillies, deseeded
   2 onions, coarsely chopped
   4 cloves of garlic
   30g fresh ginger
   2 tbsp sunflower oil
   10 grams shrimp paste
   1 tablespoon dark brown sugar
   pack 200ml coconut milk
   1 tbsp tamarind paste
   1 tablespoon lemon juice

   food processor and 2 clean jam jars with lids.


   Peppers, onions, garlic and ginger puree in food processor until a fine paste
   Heat oil in wok and the pasta with shrimp paste and sugar fruits +/- 5 min.
   Coconut milk, add tamarind paste and lemon juice and bring to a boil. Gently cook until the oil        floats to the top. Spoon the hot sambal into the jars. Close tightly and vice versa approx. 15 min. Turn the jars and let them cool off to room temperature.
  Unopened, the sambal 4 weeks. Opened jars format within a week.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen