zaterdag 16 december 2017

Kerstmarkten.

Op de jaarlijkse Kerstmarkt in de Dilgt gestaan met een tafel vol leuke spullen. Het was er reuze gezellig en ik heb best veel verkocht.
Een week later was er een Kerstmarkt op lokatie de Brink. Samen met mijn collega Corrie had ik een tafel. Het was een kleinere markt,minder publiek en we hebben helemaal niets verkocht!
Er was wel een leuk kinderkoor dat kerstliedjes zong.


Dit was onze tafel.
Ik heb me laten verleiden om een Tomte te kopen.Een tomte is een Scandinavische kerstkabouter. Volgens de overlevering zijn het beschermers van de boerderij en de mensen die daar wonen.
Ze hebben versleten kleren aan en een lange baard. Ze worden ook wel nisse genoemd.
Dit is het kleine manneke.

Het wordt volgend jaar  alleen een tafel op de markt in de Dilgt. We gaan weer wat leuks verzinnen om te verkopen. Best moeilijk hoor. Het publiek bestaat veelal uit oudere mensen.
En die hebben alles al:(


3 opmerkingen:

 1. De Dilgt. Zou het een plaatsnaam zijn of de naam van een gebouw? Ik heb er in ieder geval nog niet eerder van gehoord. Maar jij gelukkig wel 😁. Wat fijn dat je zo goed hebt verkocht! Je had vast iets wat de oude mensen nog niet hadden of wat ze aansprak. Gelukkig heb je nog even tijd om iets moois voor volgend jaar te bedenken. 😁
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Dilgt en de Brink zijn lokaties van het Zinn. Zorginstellingen Noord Nederland. Dat weet je dan ook weer hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Awesome blog, i always enjoy & read the post you are sharing!
  Thank for your very good article...!
  ตารางคะแนนลาลีกา

  BeantwoordenVerwijderen